TuePMUTCE_June+0000RJunPMUTC_1C_PMPMPM

FEBRUAR 2023 - PRAVNE OSEBE

 • ELEKTRONSKI RAČUN - eRAČUN
 • ODDAJANJE ODPADNEGA JEDILNEGA OLJA IZ GOSPODINJSTEV

ELEKTRONSKI RAČUN - eRAČUN

Na e-račune se lahko prijavite preko svoje spletne banke, Komunale.Info ali preko obrazca (OB20 Vloga za izdajo e-računa za kom. storitve), ki ga najdete na naši spletni strani www.okp.si.

Prijava v spletno banko je možna elektronsko, preko vaše spletne banke ali preko spletnega portala Komunala.info. Za prijavo preko elektronske oziroma spletne banke potrebujete poleg osebnih podatkov  še trinajstmestno sklicno številko, ki jo najdete v peti vrstici na levi strani našega računa. Navodila za prijavo na e-račun najdete na spletni strani svoje banke, saj se glede na banko razlikujejo.

Prijava preko Komunala.Info  poteka z registracijo v spletni portal Komunala.info in v možnosti "Prijava na e-račun" kjer spremenite svoje nastavitve za prejemanje e-računov in program vas sam vodi do uspešne registracije.

Na e-račune se lahko prijavite tudi preko obrazca (OB20 Vloga za izdajo e-računa za komunalne storitve), ki ga najdete na naši spletni strani www.okp.si in nam ga posredujete na naslov: OKP Rogaška Slatina, d.o.o., Celjska cesta 12, 3250 Rogaška Slatina ali na e-naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

S prijavo na e-račun, boste prejeli E-račun, izdan v obliki elektronsko podpisanih datotek XML (namen: nadaljnja računalniška obdelava)  in PDF (namen: vpogled in za izpis) in ne boste več prejemali računov v papirni obliki, v kolikor ste se prijavili preko spletne banke. V primeru prijave preko aplikacije Komunala.Info, si lahko sami izberete, katero možnost želite- ali prejem e-računa samo v elektronsko bančništvo ali v elektronsko bančništvo in po elektronski pošti ali samo po elektronski pošti. Pozivamo vas, da se tudi preko Komunale.Info odločite, da se odpoveste tiskanim računom in obkljukate izjavo »ne želim več prejemati tiskane različice računa« in tako prispevate k varovanju okolja. Elektronski račun lahko preko spletne banke poravnate hitro in udobno z enim klikom – brez prepisovanja številk in referenc.

E-račune lahko prejemate na elektronski naslov (e-pošta), v spletno banko ali na elektronski naslov (e-pošta) in v spletno banko.

Vsi uporabniki, ki se bodo prijavili na prejemanje elektronskih računov preko spletne banke do zadnjega v mesecu, bodo račune, izdane v prihodnjem mesecu, prejeli že elektronsko (npr. vse prijave do 31.01.2023 na elektronske račune, prejmejo račune, izdane od februarja naprej, elektronsko). V kolikor se uporabniki odločijo za prejem e-računov samo preko spletne banke in še vedno želijo prejemati naša obvestila, jih lahko preberejo na naši spletni strani http://www.okp.si ali pa se naročijo nanje z e-mailom na naš elektronski naslov: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

V kolikor se odločite, da elektronskih računov ne želite več prejemati, se odjavite preko vaše spletne banke ali preko portala Komunala.Info.

 

ODDAJANJE ODPADNEGA JEDILNEGA OLJA IZ GOSPODINJSTEV

(ne velja za občini Poljčane in Slovenska Bistrica)

Po domovih že diši po krofih in flancatih, ostalo vam je odpadno olje, kam z njim? In kaj storiti s tem odpadkom, ki vam je ostal v ponvi po cvrtju?

Odpadna olja ohlajena zlijemo v namensko posodo in ga oddamo v namenski zbiralnik olja na katero koli lokacijo, ki je navedena na spodnjem seznamu.

 

LOKACIJE ZBIRNIH POSOD ZA ODPADNO JEDILNO OLJE:

Občina Rogaška Slatina:

 • ulica XIV. Divizije (zraven bloka št. 54),
 • Žibernik (zraven bloka št. 17),
 • ul. Kozjanskega odreda (zraven blokov št. 13,15,17)
 • zbirni center Tuncovec,
 • pokopališče Sv. Trojica (na cesti proti Prneku),
 • OŠ Kostrivnica (zraven parkirišča) in
 • OŠ Sv. Florijan (zraven parkirišča).

Občina Podčetrtek:

 • OŠ Pristava pri Mestinju in
 • zbirni center Pristava pri Mestinju.

Občina Bistrica ob Sotli:

 • zbirni center Bistrica ob Sotli

Občina Kozje:

 • zbirni center Kozje

Občina Šmarje pri Jelšah:

 • zbirni center Šmarje pri Jelšah

 

PREPOVEDANO:

 • Odpadna jedilna olja, ki nastajajo v kuhinjah, nikakor ne sodijo v straniščno školjko ali v vodovodni odtok.  
 • Odpadna jedilna olja je tudi  prepovedano mešati z drugimi odpadki, prepovedano jih je odvajati v kanalizacijo, greznice ali neposredno v površinske vode ali kuriti v pečeh.
 • Če olje zlivamo v straniščno školjko, lahko pride do zamašitve odtočnih cevi, pojavijo se lahko tudi mali glodalci (predvsem podgane), težave pa imajo na čistilnih napravah. Kjer le-teh ni, so posledice onesnaževanja dolgotrajne.