petek, 12. julij 2024

POLNJENJE BAZENOV

Vedno več stanovanjskih hiš ima poleg hiše plavalni bazen prostornine tudi do več 10 m³. Polnjenje bazenov lahko povzroči motenje preskrbe s pitno vodo zlasti v popoldanskem času in med vikendi oz. prazniki, ko je poraba največja.

 

Uporabnik mora v primeru nameravanega dnevnega odvzema v količini 5 m³ ali več od povprečne dnevne porabe pitne vode iz javnega vodovoda (npr. za polnjenje bazenov) si pridobiti dovoljenje OKP Rogaška Slatina d.o.o. z oddajo vlogo za odobritev odvzema pitne vode za  5 mali več na dan od povprečne porabe (npr. polnjenje bazenov) OB 22 je dostopna na spletni strani  www.okp.si. Izpolnjeno pošljite na OKP Rogaška Slatina d.o.o., Celjska cesta 12, 3250 Rogaška Slatina ali po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pa osebno dostavite na sedež podjetja. 

Direktno polnjenje bazenov iz hidranta je strogo prepovedano. Z globo 1.400 EUR se kaznuje za prekršek uporabnika, ki je pravna oseba, samostojni podjetnik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, če ne obvesti OKP Rogaška Slatina d.o.o. in ne pridobi njegovega dovoljenja, v primeru nameravanega odvzema v količini  5m3 ali več od povprečne dnevne porabe pitne vode iz javnega vodovoda, na primer za polnjenje bazena. Z globo 400 EUR pa se za isti prekršek kaznuje odgovorna oseba pravne osebe in fizična oseba.