sobota, 30. september 2023

ZBIRALNA AKCIJA ŠE DELUJOČIH APARATOV

ZBIRALNA AKCIJA ŠE DELUJOČIH APARATOV V ROGAŠKI SLATINI ZAKLJUČENA, APARATE SE V KOTIČEK NA ZC TUNCOVEC LAHKO ŠE VEDNO PRINESE

 

 

ZBIRALNA AKCIJA ŠE DELUJOČIH APARATOV V ROGAŠKI SLATINI ZAKLJUČENA,
APARATE SE V KOTIČEK NA ZC TUNCOVEC LAHKO ŠE VEDNO PRINESE

 

V zbiralni akciji še delujočih aparatov, ki je potekala med 11. in 22. aprilom 2022 na vseh zbirnih centrih v Občini Rogaška Slatina, je zaključena. Z njo so želeli organizatorji seznaniti občane in občanke o možnosti oddaje še delujočih aparatov v stalni kotiček za ponovno uporabo, ki je postavljen na ZC Tuncovec in zbrati čim več še delujočih aparatov ter jih predati v proces ponovne uporabe.

Organizatorje aktivnosti veseli, da je bil odziv občank in občanov na akcijo pozitiven in da so krožno ravnanje z aparati sprejeli in podprli. V času akcije se je zbralo kar 33 še delujočih aparatov, med njimi recimo likalnik, sušilec za lase, TV, videorekorder, brivnik, cvrtnik, tipkovnica, mikrovalovna pečica, prenosnik itd. Zbrane aparate so v procesu ponovne uporabe pregledali in jim tako omogočili varno nadaljnjo uporabo. Od zbranih je 9 aparatov že našlo novega lastnika. Z doseženim rezultatom so organizatorji zadovoljni, saj se velike spremembe začnejo z majhnimi koraki.

Tudi po akciji ostaja kotiček za še delujoče aparate na ZC Tuncovec, kjer se le-ti zbirajo v času, ko je ZC odprt. Vabljeni vsi občani in občanke k oddaji svojega še delujočega aparata, ki ga ne potrebujete več. Postanite odgovorni uporabnik dobrin, kjer na eni strani podaljšate uporabno dobo aparatov, medtem ko na drugi strani zmanjšate kličine e-odpadkov. Zbira se še delujoče aparate, ki so primerni za ponovno uporabo: bela tehnika – pralni stroji, hladilniki, pečice, mali gospodinjski aparati, zabavna elektronika – radio, zvočniki, LCD televizija in monitorji, svetila, računalniška oprema ter orodje za dom in vrt; skratka vse naprave, ki delujejo na elektriko ali baterije.

 

Kotiček in zbiralno akcijo organizira družba ZEOS, d.o.o. skupaj z OKP Javno podjetje za komunalne storitve Rogaška Slatina, d.o.o.. Vse zbrane aparate v kotičku bodo še naprej pregledovali v procesu ponovne uporabe in jih predajali nazaj v CPU Rogaška Slatina, kjer bodo našli nove lastnike. 

 

Dodatne informacije: Urša Dolinšek / T: 01 235 52 55 / E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. / W: www.zeos.si

 

Organizatorji

Kotiček in akcija se izvajajo v sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno pod sloganom #Še sem uporaben! v organizaciji družbe ZEOS, d.o.o. s projektnima partnerjema Zbornico komunalnega gospodarstva pri GZS in podjetjem TSD, d.o.o. in lokalnima partnerjema OKP Javno podjetje za komunalne storitve Rogaška Slatina, d.o.o. in CPU Rogaška Slatina. Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za okolje in prostor RS ter Evropske komisije.